Coureurs

Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg

Coureur #27

Geboortedatum 19 augustus 1987
Geboorteplaats Emmerich am Rhein, Duitsland
Nationaliteit Duits
2018 statistics
Grand Prix 156
Poleposition 1
Podiums 0
Overwinningen 0

Nico Hülkenberg

Biografie

Nico Hülkenberg sluit zich aan bij het Renault Sport Formula One™ Team met een indrukwekkende racecarrière voorafgaand aan zijn opzienbarende Formule 1-debuut in 2010. Hij behaalde kampioenstitels in de Formule BMW, A1GP en de GP2-serie. Nico behaalde ook een poleposition in zijn rookie F1-seizoen en won zijn debuut op het circuit van Le Mans, met Porsche in 2015.

Previous Championships

2017 Nico werd in oktober 2016 als Renault Sport Formula One™ Team-coureur voor 2017 gepresenteerd. Hij zal zijn racedebuut voor het team maken bij de start van het seizoen met de Grand Prix van Australië in Melbourne.
2014-2016 Nico keerde terug bij Force India voor een periode van drie jaar. Na de eerste drie races van het seizoen 2014 bezette hij de derde plaats bij het Coureurskampioenschap, achter de beestachtige Mercedes-auto’s van Hamilton en Rosberg. Hij eindigde dat jaar viermaal op plek vijf en eindigde het seizoen op de negende plaats in het klassement. In 2015 werd Nico tiende in het Coureurskampioenschap. Buiten de Formule 1 maakte Nico voor Porsche zijn debuut in het World Endurance Championship. Samen met Nick Tandy en Earl Bamber eindigde hij als zesde in de 6 uur van Spa. Daarna behaalde het drietal de overwinning op het circuit van Le Mans, voor Nico zijn debuut in deze iconische race. In Nico’s laatste seizoen bij Force India eindigde hij als negende bij het F1 Coureurskampioenschap en droeg hij bij aan het behalen van de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap.
2013 In 2013 sloot Nico zich aan bij Sauber en maakte hij indruk met een derde plaats bij de Italiaanse Grand Prix met de Ferrari-krachtbron C32. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde. Zijn beste klassering van het seizoen was de vierde plaats in de Grand Prix van Korea. Hij werd dat jaar tiende in het klassement.
2011-2012 Omdat Williams koos voor Pastor Maldonado in het team, ging Nico naar Force India in een reserveplaats voor 2011 en reed hij in de oefensessies op vrijdag. Het jaar daarop kreeg hij promotie met een racestoel en kwalificeerde zich aan de start van het seizoen, de Grand Prix van Australië, zes plaatsen voor teamgenoot Paul di Resta. In de Belgische Grand Prix van dat jaar behaalde hij met een vierde plaats het beste resultaat uit zijn carrière. Nico leek op de winst af te koersen in de laatste Grand Prix van Brazilië, maar een safetycar-onderbreking kostte hem 45 seconden, waardoor hij eindigde op plek vijf. Hij sloot het seizoen in 2012 als elfde af.
2010 In 2010 maakte Nico zijn Formule 1-debuut voor Williams en reed hij samen met de zeer ervaren Rubens Barichello. In zijn derde race, de Grand Prix van Maleisië, reed hij een betere kwalificatie dan Rubens en behaalde hij zijn eerste Formule 1-punt. Na zijn beste klassering van het seizoen met de zesde plaats in de Grand Prix van Hongarije stelde Nico poleposition veilig op een moeilijke, half natte baan in Interlagos, waar hij twee van zijn kwalificatieronden op slicks reed, snel genoeg voor zijn P1-positie. Zijn snelste kwalificatieronde was meer dan een seconde sneller dan de snelste ronde van Sebastian Vettel. Nico eindigde dat jaar als veertiende in het klassement
Pre-Formula 1 Na een succesvolle kartcarrière begon Nico wedstrijden te rijden in de Duitse Formule BMW, waar hij het seizoen 2005 domineerde en kampioen werd in navolging van landgenoot Sebastian Vettel. In 2006 zette hij de stap naar de Duitse Formule 3 en won een race. Maar pas in het tweede seizoen van de A1GP-klasse, die eind 2006 begon en die werd gereden in identieke Lola chassis met ruim 500 pk uit de Zytek V8-motoren, kregen mensen de rijzende ster echt in de gaten. Voor het A1GP Team Duitsland behaalde Nico negen overwinningen van de in totaal 22 races van het seizoen, waarvan zes overwinningen op een rij. Zijn empathische prestatie stelde de eindzege voor Duitsland veilig en verstevigde Nico’s positie als meest succesvolle coureur in de geschiedenis van A1GP.
Vanaf 2007 volgden er twee seizoenen in de F3 Euro Serie, met een derde plaats in het klassement en vier overwinningen in het eerste seizoen en de kampioenstitel en zeven overwinningen in seizoen twee. In 2009 werd Nico een van de slechts drie coureurs die de GP2 in hun eerste seizoen hebben gewonnen. Daarmee trad hij in de voetstappen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hij stelde het kampioenschap veilig met vijf overwinningen en vijf andere podiumplaatsen.
Illustration

Officiële partners

Team Partners

Team Partners