Nicolas Longuet

Nicolas Longuet

Nicolas Longuet

Geboortedatum 8 juni 2002
Geboorteplaats Turijn
Nationaliteit Frankrijk

Nicolas Longuet

Biografie

Nicolas Longuet werd geboren op 8 juni 2002 in Turijn, Italië. De jonge Frans-Italiaan woont nu in de buurt van Aix-en-Provence, in het zuiden van Frankrijk. Nicolas studeerde aan de American School in Zuid-Afrika en aan de International Bilingual School of Provence.
Gepassioneerd door autosport van jongs af aan, heeft Nicolas er altijd van gedroomd om een van de elitecoureurs te zijn, vooral in de beste categorie: Formule 1.
Net als zijn idool Lewis Hamilton wilde Nicolas zijn carièrre beginnen op de meest voorkomende manier, via karting. Om verschillende redenen kon dit doel niet worden bereikt, maar Nicolas Longuet ontdekte dat zijn droom kon worden nagestreefd door middel van videogames.
Nicolas kocht zijn eerste F1 simracing spel na het ontdekken van F1esport. Als snel was een joystick niet meer voldoende dus kocht hij een stuur en zo begon hij zijn vaardigheden te ontwikkelen als een bestuurder.
Na een eerste wedstrijd in maart 2018 won het jonge wonderkind enkele maanden later zijn eerste titel.
In maart 2019 bereikte Nicolas de wettelijke leeftijd om zich in te schrijven voor de F1esport en wist hij zich te kwalificeren voor de Prodraft onder de 110.000 deelnemers. Nicolas werd toen door Red Bull ingehuurd om deel te nemen aan de Pro Series 2019, nadat hij was gekroond tot vice-kampioen van Frankrijk 2019.
Als rookie van het team, wist hij zijn verantwoordelijkheden te nemen en nam hij actief deel aan de opleiding en bootcamps, vergezeld door het Red Bull-team.
Nicolas is nog steeds de jongste F1esportcoureur ooit op een podium en eindigde op de tweede tre de wereldkampioen van 2019. Nicolas sloot 2019 af met een F1esport Team Wereldtitel naast Frederik Rasmussen en Joni Tormala.
De jonge Franse coureur is echter niet van plan om te stoppen bij een gesimuleerde titel en ziet esport als een toegangspoort tot conventionele autosport, zijn primaire doelstelling.