Coureurs

Jack Aitken

Jack Aitken

Coureur

Geboortedatum 23 september 1995
Geboorteplaats Londen, England
Nationaliteit Brits-Koreaans
Grand Prix 0
Poleposition 0
Podiums 0
Overwinningen 0

Jack Aitken

Biografie

Jack Aitken zal een grotere rol in het Renault Sport Formula One Team gaan spelen als derde coureur en reservecoureur. Jack is lid van de Renault Sport Academy sinds de oprichting in 2016 en is naar deze positie opgeklommen na twee uitstekende seizoenen in GP3, waarin hij afgelopen jaar als runner-up eindigde. De Brits-Koreaanse coureur zal meedoen aan het FIA Formule 2 Kampioenschap in 2018 met ART Grand Prix, naast zijn verplichtingen als derde en reservecoureur, waarvoor hij alle Grand Prix moet bijwonen.

2018 Derde en reservecoureur voor het Renault Sport Formula One Team en ook in de race voor het FIA Formule 2 Kampioenschap met ART Grand Prix.
2017 Jack bleef tijdens 2017 in GP3 en ging naar het Franse outfit ART Grand Prix. Hij flitste naar een dominante poleposition bij de start van het seizoen in Barcelona, maar tijdens de races had hij last van technische problemen. Hij poetste dat weg door tweemaal de tweede plaats te behalen bij de volgende rondes in Oostenrijk en Groot-Brittannië. In Hongarije behaalde hij 31 punten in één race - de eerste GP3-coureur van dat jaar die dat lukte - toen hij vanuit pole won en de snelste ronde neerzette op de Hungaroring.
Jack voegde meer podiumplaatsen toe aan zijn palmares op Spa en Monza om kans te blijven maken op de titel. Uiteindelijk kwam hij in de voorlaatste ronde in Jerez net tekort om het kampioenschap te behalen. Hij soot het seizoen in Dubai af met een frustrerende race. Hij testte in september voor het eerst een Formule 1-wagen toen hij in Jerez achter het stuur stapte van een E20 Formule 1-auto met een krachtbron van Renault.
2016 In 2016 begon Jack aan zijn eerste seizoen met de Renault Sport Academy en reed hij voor Arden International in de GP3 Support-klasse. Ondanks een moeilijke start van het jaar waarin hij zich moest aanpassen aan de grotere auto’s en nieuwe banden, eindigde Jack het seizoen op de vijfde plaats en was hij de te kloppen man in de tweede helft van het seizoen. Vanaf de laatste negen races mist Jack maar tweemaal het podium. Hij boekte zijn eerste GP3-zege in Spa-Francorchamps.
2015 Het seizoen 2015 was voor Jack de doorbraak: hij behaalde dat seizoen drie kampioenstitels. Eerst sleepte hij de zege in de wacht tijdens het Pro Mazda Winterfest in de VS tijdens de late wintermaanden voordat hij dankzij vier overwinningen de Formule Renault Alps-titel binnenhaalde. Hij sloot een memorabel seizoen af door in het sterk bezette kampioenschap van de Formule Renault Eurocup acht podiumplaatsen te behalen, waarvan vijfmaal de hoogste plaats. Dit leverde hem een plaats op in de Renault Sport Academy.
2012-2014 Jack’s carrière in de eenzitter begon in 2012 in het Dunlop Intersteps Kampioenschap bij Fortec Motorsport, waar hij als derde eindigde. De eerste keer dat hij mocht ruiken aan Renault was een jaar later, toen hij op de runner-up plaats eindigde in de Formule Renault NEC-klasse. In 2014 ging Jack naar een hogere klasse en streed in de Formule Renault Eurocup, waar hij in Hongarije één zege bemachtigde op weg naar de zevende plaats in het kampioenschap.
Illustration

Officiële partners

Team Partners

Team Partners

Coureurs

Artem Markelov

Artem Markelov