Coureurs

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Coureur #3

Geboortedatum 1 juli 1989
Geboorteplaats Perth (Australië)
Nationaliteit Australisch
2019 statistics
Grand Prix 150
Poleposition 3
Podiums 29
Overwinningen 7
Fastest Laps 17

Daniel Ricciardo

Biografie

Daniel Ricciardo sluit zich aan bij het F1-team van Renault en kan tot nu toe terugkijken op een succesvolle Formule 1-carrière: de Australiër behaalde maar liefst zeven overwinningen, 29 podiumplaatsen en startte drie keer van poleposition. De aanloop naar zijn Formule 1-carrière omvatte vier jaar racen onder de vleugels van Renault in de juniorencategorieën van het Formule Renault 2.0-kampioenschap, de Wereldkampioenschappen van Renault en de Formule Renault 3.5, voordat hij halverwege het kampioenschap van 2011 de stap naar de Formule 1 maakte.

Previous Championships

2018 In augustus 2018 werd Daniël gepresenteerd als coureur voor het F1-team van Renault en zijn debuut volgde in maart tijdens de Grand Prix van Melbourne, Australië, zijn thuisbasis.
Daniel werd zesde in het Drivers’ Championship na twee overwinningen: de eerste overwinning werd behaald bij de Chinese Grand Prix en de tweede was een prachtige overwinning op de straten van Monaco.
2017 Voorafgaand aan het seizoen 2017 werd een nieuw chassisreglement opgesteld, waarbij Daniel vijfde werd in het Drivers’ Championship. Hij pakte één overwinning na een hectische race in Azerbeidzjan, ondanks het feit dat hij als tiende van start ging en terugviel naar de zeventiende plaats na een botsing in de eerste ronde. Daarna volgden acht podiumplaatsen waarbij Daniel op slechts vijf punten van de vierde plek eindigde in het kampioenschap.
Illustration
Daniel Ricciardo

Officiële partners

Teampartners

Teampartners

Coureurs

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou