Coureurs

Carlos Sainz

Carlos Sainz

Coureur #55

Geboortedatum 1 september 1994
Geboorteplaats Madrid, Spanje
Nationaliteit Spaans
Grand Prix 60
Poleposition 0
Podiums 0
Overwinningen 0

Carlos Sainz

Biografie

Carlos Sainz voegde zich bij het Renault Sport Formula One Team in oktober 2017, voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten, voor het restant van het seizoen ter voorbereiding op zijn eerste volle jaar met het team in 2018. Carlos is geen vreemde voor Renault, met twee coureurstitels - Formule Renault 2.0 NEC in 2011 en Formule Renault 3.5 in 2014 - tijdens zijn jaren bij de junioren.
Hij kwam in Enstone als een gewild talent met een hang naar succes. Hij begon zijn carrière in de Formule 1 in 2015 bij Scuderia Torro Rosso.

2017 Carlos werd in september 2017 gepresenteerd als coureur voor het Renault Sport Formula One™ Team voor 2018, vóór de Grand Prix van Singapore, waar hij het beste resultaat uit zijn carrière behaalde met een vierde plaats. Daarvoor behaalde hij klasseringen die hem acht punten opleverden, met een noemenswaardige zesde plaats in Monaco. Bij zijn debuut voor Renault maakte Carlos indruk en behaalde een waardevolle zevende plek in Austin, die het team definitief een positieve uitgangspositie opleverde om de zesde plaats in het Constructieklassement veilig te stellen.
2016 Carlos werd in september 2017 gepresenteerd als coureur voor het Renault Sport Formula One™ Team voor 2018, vóór de Grand Prix van Singapore, waar hij het beste resultaat uit zijn carrière behaalde met een vierde plaats. Daarvoor behaalde hij klasseringen die hem acht punten opleverden, met een noemenswaardige zesde plaats in Monaco. Bij zijn debuut voor Renault maakte Carlos indruk en behaalde een waardevolle zevende plek in Austin, die het team definitief een positieve uitgangspositie opleverde om de zesde plaats in het Constructieklassement veilig te stellen.
2015 – Formula 1 Carlos maakte zijn Formule 1-debuut in de Grand Prix van Australië in 2015, waar hij twee punten behaalde dankzij een negende plaats. Dat seizoen zou hij nog 18 punten ophalen tijdens zijn rookie-seizoen, met als hoogtepunt een zevende plaats in de Grand Prix van Amerika.
2014 – Formula Renault 3.5 Series Carlos keerde terug naar Renault in 2014 in de Formule Renault 3.5-serie en behaalde zeven overwinningen op weg naar de titel.
2013 – GP3 Carlos racete voor Arden in de GP3, waar hij als tiende eindigde.
2012 – Formula 3 In 2012 reed Carlos een aantal kampioenschappen, waaronder het Britse Formule 3 Kampioenschap, de Formule 3 Euro Serie en het Europese Formule 3 Kampioenschap. Hij eindigde als zesde in Groot-Brittannië ondanks vijf zeges, hij werd negende in de Euro Serie en vijfde in de Europese Formule met een overwinning en vijf podiumplaatsen.
2011 – Formula Renault Carlos koos voor het eerst voor een door Renault aaangedreven auto toen hij meereed in de Formule Renault Eurocup-serie voor Koiranen Motorsport. Carlos maakte indruk door als tweede te eindigen en als beste Junior vóór Daniil Kvyat met twee zeges, zes tweede plaatsen en twee derde plaatsen. In datzelfde seizoen reed hij de Formule Renault 2.0 Northern European Cup (NEC) en behaalde de titel met tien overwinningen op zijn naam - hij versloeg daarbij Kvyat en Stoffel Vandoorne.
2010 – Formula BMW De eenzittercarrière van Carlos begon in 2010 in de Formule BMW Europa Serie. Hij voerde het rookie-klassement aan met 227 punten, eindigde als vierde in het algemeen klassement met een zege en nog vier podiumplaatsen. Carlos reed ook in het Formule BMW Pacific Kampioenschap met een wildcard, waar hij drie overwinningen en twee andere podiumplaatsen behaalde.
Illustration

Officiële partners

Team Partners

Team Partners

Coureurs

Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg