Coureurs

Artem Markelov

Artem Markelov

Coureur

Geboortedatum 10 september 1994
Geboorteplaats Moskou (Rusland)
Nationaliteit Russisch
Grand Prix 0
Poleposition 0
Podiums 0
Overwinningen 0

Artem Markelov

Biografie

Artem Markelov voegt zich bij het Renault Sport Formula One Team als de test- en ontwikkelingscoureur. De runner-up in het FIA Formule 2 Kampioenschap in 2017 bij Russian Time proeft voor het eerst van de Formule 1-entourage bij Renault na vier jaar racen in de GP2 en Formule 2. Naast zijn verplichtingen als testcoureur zal Artem in 2018 voor het vijfde seizoen bij Russian Time in de Formule 2 racen. De 23-jarige man uit Moskou zal de Grands Prix met het team bijwonen en de planning is om in de loop van het jaar in de R.S.16- en R.S.18-teams te verschijnen.

2018 Testcoureur voor het Renault Sport Formula One Team en tegelijkertijd racen in het FIA Formule 2 Kampioenschap met Russian Time.
2017 Artem stelde zijn beste seizoen in de eenzitters in 2017 veilig met een tweede plaats in het FIA Formule 2 Kampioenschap met Russian Time, die tot Team Champions werden gekroond dankzij een stevige bijdrage van 210 punten door de 23-jarige. Artem won afgelopen seizoen vijf races, inclusief de seizoensopening in Bahrein, de Sprint in Oostenrijk, de Feature in Spa en twee achtereenvolgende zeges in de laatste twee ronden in Jerez en Abu Dhabi.
2016 In 2016 eindigde Artem in zijn derde jaar in de GP2 op de 9e plaats, met twee podiumplaatsen, inclusief zijn eerste winst in de GP2, die hij in een dramatische Feature race in Monaco wist te behalen. Vanaf de 15e plaats op de grid bleef Artem geduldig en profiteerde hij van meerdere safety cars, voordat hij bij het zwaaien van de vlag Norman Nato met1,5 seconde wist te verslaan. Een reeks vierde en vijfde plaatsen hield Artem stevig in de top tien van het kampioenschap en hij sloot het jaar af met een derde plaats in de laatste ronde in Abu Dhabi.
2015 Artem noteerde zijn eerste podiumplaats in de GP2 in 2015, waarin hij als dertiende eindige in het coureursklassement. Hij veroverde een derde plaats in de Feature in Spa, in ronde zeven, nadat hij vanaf de 22e plaats was gestart. Vijfde plaatsen in de Belgische Sprint en in de Monza Feature verstevigde de positie van de Rus in zijn tweede jaar in de GP2.
2014 In 2014 maakt Artem de opstap van de Duitse Formule 3 naar de GP2 met Russian Time. Hij maakt een zwaar seizoen door, waarin hij moest wennen aan de grotere, snellere auto’s en tegelijkertijd in een serie moest racen op 11 Grand Prix circuits. Zijn beste resultaat kwam in de Hongaarse Sprint, waar hij als zevende eindigde.
2011-2013 Artem eindigde als vierde in de ADAC Formel Masters van 2011 met Motopark, waarin hij een overwinning van de in totaal 23 races behaalde. In 2012 verhuisde hij naar de Duitse Formule 3 met Lotus, waar hij als zevende eindigde in zijn jaar als rookie, met twee zeges. Een jaar later eindigde hij als runner-up in dezelfde klasse, waarin hij 339 punten noteerde dankzij een uitstekende reeks resultaten, waaronder 21 podiumplaatsen in 26 races inclusief twee overwinningen.
Artem Markelov

Officiële partners

Team Partners

Team Partners

Coureurs

Jack Aitken

Jack Aitken