Aërodynamica

Focus op de performance

Aërodynamica

De perfecte balans

DESIGN

Deze versie van de nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R is ontworpen met aërodynamische en technische efficiëntie in het achterhoofd, ondersteund door een totale focus op het verbeteren van de prestaties. De basis is ontworpen d.m.v. geautomatiseerde vloeistofdynamica en een windtunnel om te zorgen voor een optimale balans in de auto. Hierdoor werden de aërodynamische prestaties geoptimaliseerd vanaf het allereerste begin.

DESIGN
DESIGN
DESIGN
DESIGN

Verbeterde efficiency

KEEPING IT COOL

Een onderscheidend kenmerk van de nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R is de nieuwe Carbon-Fiberglas composiet motorkap met NACA (Nationaal Raadgevend Comite voor de luchtvaart die de normen voor de luchtstroom bepaald) Air Intake. Met een hoge inname maar een lage luchtweerstand, optimaliseert het kanaal de koeling van het motorcompartiment onder hoge snelheid.

KEEPING IT COOL
KEEPING IT COOL
KEEPING IT COOL
KEEPING IT COOL

Stabiel op hoge snelheid

SNIJD DOOR DE MENIGTE

Het onderste bumperblad van de nieuwe Megane R.S. TROPHY-R biedt nu een nog betere aërodynamische balans tussen de voor-en achterzijde. De stroomlijnkappen onder het voorste schild. Onder het frame stroomt gladde lucht door naar de koolstofdiffuser met de F1-type staartvin, wat resulteert in een verhoogde stabiliteit ten opzichte van de Megane R.S Trophy.

Circuitdagen

Haal alles uit je auto

Haal alles uit je auto