Efficiency, wendbaarheid en stabiliteit in één

Gloednieuwe 1,8-liter turbomotor

De Renault Mégane R.S. Trophy is voorzien van een verbeterde versie van de nieuwe 1,8-liter directe injectie turbomotor met een uitgangsvermogen van 300 pk (221 kW) bij 6.000 tpm en een maximumkoppel van 420 Nm bij 3.200 tpm. Deze enorme vermogensboost wordt mogelijk gemaakt via technologie die direct afkomstig is uit de F1: een systeem van warmtebestendige keramische kogellagers voor de turbocharge waardoor die harder en sneller kan draaien. Ook het uitlaatsysteem is verbeterd, met een klep op de geluidsdemper die op de weg volumebeheersing biedt maar op het circuit vol vermogen laat zien.

MONITOR UW RIT

Elk detail over de prestaties van de Mégane R.S. Trophy is in realtime te volgen met de optionele R.S. Monitor die op zo’n 40 sensoren in de auto is aangesloten. Alles wordt weergegeven op het R-LINK 2 touchscreen. Je hebt alle informatie, van slijtage van de remblokken en het motorkoppel tot de stuurhoek en versnelling, direct binnen handbereik. Voor zowel iOS- als Androidgebruikers zijn er speciale smartphone-apps beschikbaar.

Verlicht de weg

Het geblokte vlagontwerp van de R.S. Vision-verlichting in de voorbumper aan weerszijden van de F1-spoiler oogt spectaculair. De negen ledlampen in elk blok combineren vier afzonderlijke functies, zijverlichting, bochtverlichting, mistlampen en grootlicht, en stralen genoeg licht uit om een echt verschil te maken als het gaat om veiligheid.

Ondersteuning, comfort en stijl

De originele Alcantara®-stoelen van Renault bieden ultieme ondersteuning en comfort, maar veeleisende bestuurders kunnen ook kiezen voor een compleet vernieuwde stoel van Recaro. Deze zit 20 mm lager en is 11 procent lichter, ondanks veiligheidscomponenten als pyrotechnische voorspanners. De stoelen bieden een stijlvolle ondersteuning van het hele lichaam, met hoofdsteunen die ruimte bieden voor een helm op circuitdagen. Hoewel de Alcantara®-stof tweemaal zo licht is als leder, is het bestand tegen temperatuurschommelingen en slijtage.

SPORTIEF MET OOG VOOR VEILIGHEID

De Renault Mégane R.S. Trophy strijden de hoogwaardige prestaties en de aandacht voor veiligheid om de eerste plaats. Dankzij het head-up display blijft je aandacht op de weg gericht, terwijl de waarschuwing voor een te hoge snelheid en de noodrembekrachtiging hulp bieden wanneer je die nodig hebt. Ook de waarschuwingen bij het parkeren, dode hoeken en het verlaten van de rijstrook, met sensoren aan weerszijden van de voor- en achterbumper, zorgen dat je alert blijft op andere weggebruikers.

Circuitdagen

Haal alles uit je auto

Haal alles uit je auto

Technologie

Een proefrit aanvragen